Det är lätt att låtsas som att allt är perfekt. Det är lätt att lita på fel personer. Frågan är bara vem som alltid är där. Vem kan se igenom fasaden? 
Tre bra böcker som jag lånade för cirka en månad sen. Egentligen har jag bara läst två av dem, de till höger. Den till vänster började jag på igår. De är inte jättebra, inte wow-bra, inte fantastiska, perfekta. Men den i mitten, som heter "100 meter lycka", den var riktigt bra. Nästan wow-bra. Måste dock erkänna att den nästan var lite jobbig att läsa... för jag ville bara gråta mest hela tiden. Fast på något sett gillar jag det ändå, att sätta sig in i en bok ordentligt. Känna känslor som egentligen inte är ens egna.
Två bilder jag tog i Kiruna. Promenerade hem från en resturang och så fick jag och mamma syn på världens finaste solnedgång (det var så otroligt svårt att få med den på bild!). Mamma säger "nu skulle du haft kameran..." och tre sekunder senare springer vi i full fart mot hotellet, hämtar kameran och springer tillbaka. Det var bara lite synd att det inte alls blev lika fint på bild. Men ja. Lite mysigt var det ju.
Fredag vart ungefär som jag tänkt mig, iallafall till en början, och inte så jättekul. Men den avslutades ändå på bästa sätt. Igår var jag ute på vårens/sommarens första riktiga långpass och det var otroligt härligt (ja, det är jag som skriver detta!!!). Idag har jag städat, städat och städat. Blir nästan rädd hur fort våren och sommaren kommer nu. Dags att ta tag i saker och ting nu, känner jag.
 
springtimesummertime

autumnwinter
 
 
Jag har satt ihop fyra olika "outfits" som jag lätt skulle kunna bära, alla årstider. Inte för att detta är någon typ av modeblogg, men jag gillar kläder. Och just nu har jag någon thing för två olika stilar, så jag blandar lite. Det blir nog brabrabra. Den första outfiten passar bra nu på våren, sen de andra på sommaren, hösten och vintern. Något som står högt upp på min önskelista just nu: ett par creepers.
 
Fredag. Stirrar tomt i intet under en två timmars lång mattelektion. Diskuterar resor och pratar franska. Äter kyckling till lunch och åker 4 kilometer buss. Badar på badhus med kläderna på och skrattar ovanligt mycket. Är glad. Åker buss åt andra hållet med blött hår, köper presenter, dricker lyxshake på max och pratar om livsproblem för att sedan åka buss ytterligare en gång. Lyssnar på svensk musik, slår in paket med presentsnöre och luktar klor i håret. Ikväll är det "fest" (hatar det ordet). Fredag.

Världens bästa bild, jag vet. Men ja, man tager vad man haver, right? Idag har vi iallafall gjort/ätit dessertbuffé på skolan och jag och Pernilla bakade dessa cupcakes. Har länge velat göra såna, så det var ju som givet när vi nu fick chansen. De är inte speciellt avancerade att göra egentligen, men bara väldigt tidskrävande då det är himla mycket som ska göras. Men det var roligt ändå, och de blev ju ändå rätt söta i slutändan.

De här bilderna tog jag i slutet av mars. Jag såg den fina solnedgången från fönstret och letade snabbt fram kamera och objektiv och sprang ut för att hinna fotografera den. När jag väl var på plats passade jag på att ta några självporträtt eftersom jag just testat en sån vacker frisyr (som inte blev så jättevacker), men såklart hade jag i all hast råkat glömma fjärrutlösaren... så ja, fokusen sitter inte alls som en smäck. Men hyfsade bilder blev det ju iallafall.
Förraförra helgen spenderade jag delvis i kiruna och delvis i björkliden. I kiruna åkte jag bara längdskidor, men på söndagen åkte vi vidare till björkliden för lite slalom. Det var faktiskt enda gången som jag åkte slalom den här vintern, och det känns lite sorligt med tanke på hur kul det faktiskt är och hur länge det är tills jag kan åka nästa gång. Menmen. Nu är sommarn snart här och det ska bli underbart det också. Kram.
Idag har jag plockat ner min fina prishylla jag haft ovanför sängen (ni kan se på tidigare bilder). Eller, inte själva hyllan, utan bara alla priser. När jag plockade ner varenda lilla pokal så insåg jag att jag kommer att sakna det här. Alla tävlingar, att vara upptagen varje helg, att vara nervös inför ett lopp och att vara nöjd över en bra insats. Även fast jag aldrig var bäst, även fast jag aldrig vann, så är jag jättenöjd över de år jag åkt skidor. För det viktiga har aldrig varit att vinna, utan det har varit att ha roligt. Och det har jag haft. Jag har haft otroligt roligt, med alla träningar och tävlingar och skidkamrater och motståndare. Denna gemenskap. Nu går jag dock vidare, fortsätter med lite längre lopp. Nästa vinter ska jag bland annat åka tjejvasan, och det ska bli en upplevelse det med. Kram.
 
 
Hej igen! Känner att det här med en ny blogg var en bra grej, känner mig riktigt inspirerad faktiskt, och det är bra! Har suttit nu och försökt hitta någon hemsida där man kan göra små gif-filmer, som dom ovan. Jag vet att det går att göra i photoshop, men tyvärr bara i CS5 Extended eller senare versioner, och ja, jag har bara vanliga CS5. Surt. Hur som helst så hittade jag iallafall en hemsida som funkade, fast dock bara med antingen bilder eller webcam, och tyvärr gick det inte att justera storleken på bilden. Om någon av er vet om någon bra hemsida eller något program eller så, så får ni jättegärna säga till. Kram!
Idag är vädret så långt ifrån detta man kan komma, nästan. Det är riktigt varmt och soligt ute, dock är det ganska hårda vindar vilket förstör lite... Menmen, de senaste dagarna har det bara regnat så ska inte klaga när solen väl kikar fram. Har just varit ute på en löprunda med pappa min, och alldeles strax ska vi åka iväg och fixa lite ärenden. Kram.
Här är lite detaljbilder från mitt rum. Jag gillar det faktiskt otroligt mycket även om det är ganska proppfullt och lite ihoptryckt. Det här inlägget var planerat att publiceras lite tidigare... men eftersom min dator har en tendens till att leva sitt eget liv blev det lite väl sent, hehe. Nu ska jag läsa böcker tills jag somnar. Godnatt.
Mitt rum har sett ut som rena rama bombnedslaget hela veckan. Om jag ska vara ärlig ser det nästan alltid ut så. Idag tog jag iallafall i kaoset och städade upp lite. Älskar att ha ordning och reda men under veckorna vet jag inte riktigt vad som händer... Hur som helst, tog ytterligare lite bilder på mitt nymöblerade rum som jag tänkte visa lite senare. Tänkte att ni kunde se var jag spenderar den mesta av min tid när jag inte är i skolan. Kram.
 
Följ min blogg med Bloglovin
När jag stiger upp på morgonen stiger jag alltid upp nästan en timme tidigare än vad jag egentligen behöver. Jag äter frukost, och sedan går jag och lägger mig och sover tills jag måste börja göra mig i ordning. I förrgår dock, när jag satt vid köksbordet på morgonen och kollade ut genom köksfönstret så möttes jag av världens dimma! Kunde inte låta bli att gå ut baki tomten och fota lite innan jag cyklade till skolan. Det var så mysigt och fint och ja. Ni ser ju.
 
Här är en bild jag fotade på en solnedgång någon gång i slutet av mars månad. Den var väldigt mysig och vacker, dock har jag redigerat bilden lite så att den skulle bli ännu mysigare. Idag har jag skrivit ytterligare ett prov samt klätt ut mig till en psykpatient. Är alldeles trött i huvudet, känns som att en förkylning är påväg men samtidigt har jag lite svårt för att sitta still. Vill ut och röra på mig, träna, men det bästa vore väl att vila, antar jag. Ha en bra kväll, kram.
Idag är en tisdag, 34 dagar kvar till Paris och för många dagar kvar till sommarlov. Skrivit nationella prov som gick lite sådär och försökt vara kreativ i slöjden. Ägnat eftermiddagen åt att spela ljuvlig musik på mitt piano, och fortsätter med det resten av kvällen innan det är dags för star wars. Kram.
Nu börjar jag om. Har stängt förra bloggen och flyttat mig hit av flera orsaker och anledningar. Iallafall så tänkte jag fixa en design snart och så småningom börja blogga for real. Vi hörs då.

Mitt första inlägg.

RSS 2.0