Nu är jag äntligen hemma i lilla Sverige igen. Vanligtvis när jag kommer hem efter att ha varit utomlands kommer jag hem till ett iskallt Sverige, men igår var det annorlunda. Vädret i Paris har bestått av mestadels regn och cirka fjorton graders värme, medan min lilla hemby haft strålande sol och tjugofem grader varmt. Även fast jag saknar Paris något enormt så är det skönt att vara hemma. Den här resan har verkligen varit den bästa, en sista gemensam grej med mina finaste vänner i den bästa tänkbara staden. Nej, Paris, vi ses nog snart igen.
 
Idag har jag burit klänning med bara ben och nästan svettats. Nu är det sommar på riktigt.
Passar pa att skriva lite medan jag kan, ar hos min vardfamilj just nu och det funkar faktiskt ratt bra aven om det ar lite obekvamt ibland, hehe. Kan tyvarr inte anvanda min egen dator harifran, sa skriver med ett franskt tangentbord just nu vilket ar lite konstigt. Menmen, allt funkar anda ratt bra, kommer beratta mer och mer specifikt nar jag kommer hem! Kanske kan blogga lite nar vi ar i Paris ocksa, vi far se. Men nu ar jag ju inte har for att blogga... Aja, ni far ha det sa bra i Sverige. Ville bara halsa att jag har det bra, och jag lever!! Au revoir!
Det här är Toves kattungar. Hon har tre orangea och en svart, dock ser jag ingen skillnad på de orangea så jag kan inte säga vilka dessa bilder föreställer... Men den ena heter Ester, och hon har världens finaste namn och jag vill bara ta med henne hem och behålla henne för alltid. Men det går inte. Så istället får jag nöja mig med att titta på henne, och drömma lite.
 
(Nu promenerar jag på Paris's gator. Slå den ni.)
Lördag. Vaknade tidigt av att mitt rum var lika varmt som en bastu, gick ut i strålande sol och hjälpte till att måla huset. Nu har jag tagit en paus och måste än en gång ta mig in till stan... måste hitta en present till min Franska värdfamilj som jag kommer bo hos under kommande dagar. Även igår var det fantastiskt väder, det var nästan så att man började klaga på värmen (som vanligt). Hängde på stan med finfina vänner och köpte årets första kulglass. Kram.
Om man ska sammanfatta det senaste året så kan man säga att det har varit både min värsta och bästa tid. Nu ska jag inte bli överdrivet emotionell här, men livet har motgångar ibland och man mår dåligt. Men ni vet, allt den där tiden då man mår skit är nog värt det ändå. I alla fall för mig, för helvetet jag gick igenom ledde till något bra ändå. Något fantastiskt och som jag inte skulle kunna tänka mig leva utan idag. Och jag vill bara tacka alla mina fina vänner som står ut med mig. Som förgyller mina dagar, som ständigt sprider leenden på mina läppar och som aldrig låter mig ha tråkigt. Tack för att ni finns.
Startade dagen med ett riktigt klurigt matteprov, hjärnan fick verkligen gå på högvarv och det gjorde mig rätt så slut i skallen. Men måste faktiskt stolt säga att jag ägnat en hel lektion åt att jobba idag. Eller nja, inte riktigt hela. Men jag tror det är första gången på riktigt länge som jag faktiskt gått inför ett skolarbete, och seriöst skrivit på en uppsats i skolan. Dock lessnade jag efter ca 30 minuter och ägnade resterande 10 minuter åt att göra en riktigt flummig musik/dansvideo med världens roligaste gäng. Hur som helst - har solat på rasterna, sjungit i kör, bakat rulltårta och fyndat på myrorna. En efterlängtad jeansjacka. Lagomt oversize, lagomt snygg. Passar bra nu inför Paris. Kram.
Idag har varit en nästan olidligt trött dag. Höll på somna under bildlektionen, spelade piano på såkallade "lunchmusiken" i matsalen och blev överraskad med en teknikredovisning. Nej, tekniken kan bara slänga sig i väggen just nu. Tydligen ska vi göra en redovisning, inte bara muntligt, utan även i form av ett bildspel. Tänkte knåpa ihop det nu lite snabbt och dessutom skriva klart en religionsuppsats så att allt är klart innan vi sticker till Paris. Det är bara fem dagar kvar nu!
Vill bara börja med att berätta att igårkväll var jag, Tove och Matilda och såg Evil Dead på bio, vilken kan ha varit bland det värsta jag gjort i hela mitt liv. Det var en så fruktansvärt läskig, men samtidigt jättebra film! Var hemma först vid halv tolv och ville inte somna riktigt direkt, så jag var lagomt trött när jag vaknade imorse. Hur som haver så hittade jag detta halsband i en liten påse på mitt rum, som jag köpte i Thailand. Det var meningen som en present, men jag glömde bort det... Så, jag tror jag behåller det själv, haha. Kram.
Gårkvällen spenderades hemma hos Tove med hon och Matilda, vi köpte jordgubbar med grädde, såg en skräckfilm och pratade om Paris ända in på natten. Nu är det bara 8 dagar kvar, 5 skoldagar. En helg. Usch vad jag längtar.
Gårdagen spenderades på stan med Tove i jakt på lite nya, nödvändiga prylar inför Paris. Fick med mig två (livsviktiga) saker hem - ett par sköna sommarskor (som inte klämmer på min stackars blodblåsa (jag vet, mysigt)) och ett par solglasögon. Dessa godingar hittade jag på eurosko och kostade mig 319kr vilket var ett rätt bra pris, tycker jag. Solglasögonen visar jag i ett annat inlägg, har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker dom är skitfula eller skitsnygga än - förmodligen både och. 
Igårkväll testade jag göra en frisyr som jag funderar på att ha på skolan avslutningsbal/fest. Har under hela vintern haft klart för mig vad jag ska ha för frisyr (den var helt perfekt!!) men har testat göra den flera gånger och det blir bara inte bra. Så ja, jag måste hitta en annan lösning. Jag tycker det är lite roligt med uppsättningar, fast vill samtidigt inte ha något som blir för mycket... Men jag har några alternativ kvar, och på nu i helgen kommer min syster hit och hjälper mig testa lite. Kanske slänger upp någon bild om det blir bra! Kram.
 
Kort dag i skolan som avslutades med den årliga skoljoggen - 5km. Gick sisådär, men jag är ändå rätt nöjd. Idag är jag glad och nöjd över livet eftersom solen lyser, jag har fått bra resultat på nationella proven, jag har fantastiska vänner som dessutom säger så fina och kloka saker. Kan bara inte klaga. Suttit ute på altan i bikini och solat, samt hjälpt till lite att tvätta huset, för i sommar ska det bli vitt! Kram.
Igår var en riktigt bra dag - solen sken, för första gången på vad som känns hur länge som helst. Följde med Sanna hem efter skolan (fick sluta tidigare!!) - vi gick på en promenad med en gosig liten hund, solade i trädgårn' och pratade om ca allt. Mysig eftermiddag! Idag vaknade jag till regnet, skrev ett nationellt prov i matte som gick sådär samt fick resultatet från biologiprovet som var förvånande bra. Nu skiner solen igen och det är inte ens två veckor kvar tills jag åker till Paris. Och juste, jag har börjat sy också. 
Följ min blogg med Bloglovin
Här är fyra väldigt blandade bilder som jag tagit genom åren. Den första tror jag inte att jag visat, men den tog jag iallafall i vintras och föreställer min kompis Johanna när hon tävlar. Den andra är hela tre (!!!) år gammal, men jag gillar den än idag! Har ingen aning om hur jag lyckades få till den så bra (var inte så insatt i inställningar då). Den tredje har ni som hängt med mig ett tag säkert sätt. Inte så märkvärdig egentligen, bara en fin solnedgång. Och den sista, vet jag inte heller om jag visat tidigare. Använde iallafall min reverse-ring till kameran, jag satte alltså fast objektivet bakvänt! Skitbra om man ska fota makro.
Kände för att fota lite självporträtt alldeles nyss, så ja, upp med lakan och stativ och leta fram ett gammalt spetstyg och let's pose, typ. Satt framför fönstret också för att få så mycket ljus som möjligt, så ja, antar att mina grannar har haft en ganska rolig kväll åtminstone. Anyway, detta blir första gången som jag visar mitt ansikte här på min nya blogg. Wow. Känner mig naken, avslöjad... ja, you name it. Kram.
 
Ps. Ovanligt mycket (sv)engelska det blev idag. Ds.
Här är två bilder på mina nya mönstrade shorts, som för ett tag sedan bara var gamla och halvruttna. Egentligen har jag inte gjort speciellt mycket, och inget särskilt avancerat. Men ändå har de blivit hundra gånger snyggare!
 
Jag klippte bara av shortsbenen lite (de var lite väl långa) och tog en stålborste och började göra såna där snygga, slitna fransar. För att sedan förhindra att shortsen fortsätter fransa upp sig av sig själv när man t.ex tvättar dem, så sydde jag bara en säkerhetssöm precis vid kanten. Jag valde ut ett snyggt, mönstrat tyg, klippte ut det så det passade ena framsidans byxben och sydde fast! Lätt va? Måste dock erkänna att jag inte är någon speciellt bra sömmerska... det kanske syns lite på bilderna också, men när man har på sig dem är det ingen som anar något! Hur bra som helst.

Man säger att det viktigaste i livet, det är att vara sig själv. Bara "var dig själv". Men hur är man sig själv? Och hur vet man vem man är, vem som är sig själv? Och, hur kan man inte påverkas av den man är med? För hur mycket man än är sig själv så anpassar man sig alltid lite efter andra. Hur kan man då vara sig själv, om man ständigt är lite olika, beroende på vem man är med? Om det finns så många olika versioner av sig själv, hur ska man då veta vilken som är den rätta? Vem som är jag?

Lördag den fjärde maj. Gick ut på en promenad igårkväll med min nya lilla familjemedlem så det lär väl dyka upp lite bilder här framöver. Så länge får ni nöja er med tråkiga bilder på mig och min festliga klädslel. Det är ju faktiskt lördag. (ja, jag lägger ner sjukt mycket energi på kläder och hår och smink, som ni ser.) Nu ska jag fortsätta redigera bilder och må dåligt. Puss.
Igår låg denna lilla sak som förväntat och väntade på mig när jag kom hem. Har inte hunnit testat den något vidare men hittills verkar den fantastisk. Den är betydligt större och tyngre än min lilla D60, men det ser jag bara som något positivt. Måste dock säga att jag redan är lite besviken på autofokusen, då den ibland verkar ha lite problem med att hitta rätt fokus. Och att filma med autofokus kan man ju nästan glömma, då det "överröstar" allt annat ljud... tyvärr. Fast, jag är inte alls missnöjd! Det är fortfarande en kalasbra kamera och som är betydligt bättre än min förra. Bra köp! 
Kram.
I söndags beställde jag äntligen hem denna lilla krabat. Det sved i plånboken men ack så glad jag är. Kan knappt vänta tills du trillar (förhoppningsvis mjukt) ner i min brevlåda och jag får börja använda dig. Har väntat länge på detta ögonblick, och ja, ja är väldigt lycklig. Om allt går som det ska borde du vara i min famn redan imorgon. Vi får hålla tummarna.
RSS 2.0