Här kommer jag med ett hett tips igen, lucky you! Nej men, nu när man faktiskt har pengar till att köpa saker upptäcker man ju en massa hemsidor som är hur bra som helst och som man knappt kan motstå, och så tänker man att fler borde ta del av detta. Vilken tur att man har blogg i såna lägen!
 
Dagens tips är i alla fall kamda.se - här kan du köpa en massa olika kameratillbehör. Det bästa med kamda tycker jag är deras stora utbud av filter! De har alla möjliga filter du kan tänka dig, men jag tänkte bara nämna tre av dom. Det första är close-up filter. Det har ni säkert hört talas om, och om ni inte redan äger ett så köp ett snarast - det är skitbra! I alla fall för dig som inte är rik men ändå vill fota lite macro. Ett close-up filter gör alltså att du kan gå mycket närmare det du fotar men fortfarande få fokus. Kalas! Jag äger själv tre stycken och har använt dom flitigt på mitt förra objektiv (passar bara på mitt trasiga, tyvärr). Tipstipstips!
 
HÄR kan du köpa ett close-up filter.
 
Sen har vi gråfilter. Det är ett filter jag själv aldrig testat men som jag läst av många fotografer ska vara jättebra. Det gör inte bilden grå, som det kanske låter, utan det släpper igenom mindre ljus. Och ja, man vill ju oftast ha ljusa och fina bilder, men i vissa miljöer är det faktiskt för ljust och det är i såna lägen ett gråfilter kommer till användning. Du kan alltså fota i extremt ljusa miljöer med längre slutartider och/eller större bländare.
 
HÄR kan du köpa ett gråfilter.
 
Det sista filtret jag tänkte skriva om, som jag känner skulle passa bra i min kameraväska, är polarisationsfiltret. Det är ett filter som minskar konstiga/fula/oönskade reflektioner på blanka ytor så som till exempel vatten och glas. Dessutom blir bilderna klarare och färgerna får mer mättnad.
 
HÄR kan du köpa ett cirkulärt polarisationsfilter.
 
Det är bara googla på dessa filter om ni inte fattar något. Men dessa tre är något jag verkligen vill ha, och som man hittar på kamda.se.

Idag har varit en ytterst fin dag. Solen har skinit, vinden har vinit (är det ens ett ord?) och jag har hängt med min fina vän Cornelia!! Vi badade, pratade, promenerade, plockade vinbär och hallon, köpte munkar och... åkte buss. Plus kollade igenom gamla Parisfilmer. Ja, there u have it. Bättre söndag får man leta efter.

Nu tänker jag tipsa er om världens bästa hemsida för mobiltillbehör - no kidding. Ni som hängt med länge vet att jag tipsat om den här hemsidan förut, och jag kan bara säga en grej - den är till och med ännu bättre nu. Den har en massa snygga skal och smarta tillbehör till en hel drös med olika mobiltelefoner och som plus i kanten ligger frakten bara på 19kr!! Hur bra. Här ovan på bilden ser ni tre av mina favoriter från hemsidan som jag förmodligen kommer klicka hem så fort lönen min ligger på kontot. Det rosa skalet i mitten är ett så kallat designskal som är designat av Malin Wallberg - jag lämnar en fet länk HÄR så ni kan kolla in hennes andra snygga skal. Idiwa har inte bara skal och tillbehör till mobiltelefonen, ohnej, du kan även pimpa surfplattan! HÄR lämnar jag en länk till tillbehör till din Google Nexus surfplatta!
 
Så, kolla in idiwa.se, ni kommer inte ångra er, lovar!

Idag åkte jag till Media Markt för att inhandla mig en ny liten kamrat. Jag har tidigare vandrat runt med en Iphone 3GS som jag fick ärva av min syster, så jag kände att det var på tiden för en ny. Jag är egentligen inget större fan av mobiltelefoner, eller särskilt brydd i att ha det senaste. Mobiler har jag faktiskt gärna begagnade, så länge det funkar - för jag menar, hur jobbigt är det inte att gå runt och vara superrädd om sin mobiltelefon? Knappt våga låta någon annan hålla i den i risk att den ska falla i golvet och gå sönder. Näe, sånt är mest jobbigt.
Nu höll ju dock min livskamrat på att ta sina sista andetag, och jag kände att det var lika bra att skaffa en ersättare i tid.
 
Jag vill, jag vet och jag längtar så himla mycket. Men vad är värt det när man inte längre kan skilja på sanning och dröm. Jag är så förvirrad, splittrad. Jag är så mycket på samma gång. Jag vet vad jag vill. Men varför ska allt vara så himla himla svårt?
 
Ps. Jag är hemma nu.
 

Nu har det gått en hel vecka här i Antibes/Juan-les-pins och jag måste erkänna att jag längtar hem lite emellanåt. Har börjat tänka på att jag lämnat min gamla klass nu, att kommande skoldagar aldrig kommer bli som de varit de här senaste året (som varit så fantastiskt kul). Men så försöker jag leva i nuet, tänka på att jag befinner mig i solen och värmen på franska rivieran tillsammans med världens bästa Tove, och då känns det ganska mycket bättre. Dessutom har vi lärt känna två roliga tjejer från Stockholm som bara är för bra ibland. Nej, jag vill inte hem, men ibland vill jag det ändå. Jag har två veckor kvar nu, och vi har bestämt att vi ska utnyttja dom till max - göra dom till dom bästa. Nu ska jag släppa alla tankar och somna bredvid min vän. Imorgon väntar en ny dag. Hoppas ni alla har det bra. Kram.

 
RSS 2.0