Mornarna blir kallare och kallare. Graderna sjunker. Gräset är blött, luften är frisk, löven gulnar och snart lämnar vi augusti och övergår till september.
 
Har jag berättat att jag älskar hösten? I så fall säger jag det igen: jag älskar hösten. Att få använda strumpbyxor under alla kjolar och klänningar, att välja kängorna framför conversen och att ä-n-t-l-i-g-e-n få använda höstjackan. Längtar tills graderna sjunker tillräckligt för att använda vantar och halsduk. Hur som haver trivs jag med att kliva upp lite tidigare än vanligt, promenera i den råa luften till busshållplatsen, läsa "torka aldrig tårar utan handskar" varje tillfälle som blir över, gå i skolan och springa upp och ner i alla dessa trappor, äta lunch i en smockfull matsal och vara hungrig när jag åker hem igen. Ja, även om det inte är saker jag tycker om alla gånger så är det rätt mysigt på något vis. Helt nya rutiner, skrämmande till en början men börjar mer och mer bli till en vana.
 
Fast ärligt talat så går det inte en dag som jag inte saknar min gamla skola (borde jag nämna att jag nästan började gråta när vi hade engelska för att jag saknade min gamla lärare?) och min gamla klass. Mina fina vänner som alltid förgyllde min dag, som ständigt fick mig att skratta och som ibland fick mig att inte ens vilja gå hem. Men livet går väl vidare, antar jag. Imorgon ska vi i alla fall fira Tove och det ser jag framemot. Kram.
(bild tagen för ett år sedan)
Är det dags att ta tag i bloggen kanske? Saknar lite att ha en fin och strukturerad blogg. Att komma hem från skolan och direkt slå på datorn för att skriva ett inlägg. Självklart har det varit skönt att inte behöva göra allt det här, att slippa stressa och känna ångest när man inte hinner. Men nu när skolan dragit igång och allt känns det lite som att bloggen också borde få en nystart, eller? Vad tycker ni?
 
Här är några tappra försök till att fota vattenbubblor... Misslyckades ganska rejält med tyckte det blev lite småcool effekt på några av bilderna ändå. Problemet låg väl i att jag hade alldeles för dåligt ljus = hög iso och lång slutartid = brusigt och suddigt. Japp. Kanske ger det ett till försök nån gång.
 
En vecka har gått på nya skolan, med nya klassen och nya lärarna. Allt är så himla nytt och spännande och... skrämmande. Det var dock värre i början, det börjar kännas bättre nu. Även om jag inte riktigt stormtrivs i min klass (som de flesta av mina vänner gör (vilket jag är skitglad för!!)) så tror jag det ska gå bra. Jag är ingen riktig "friendmaker" men ja. Tre år to go. Ikväll träffades vi, "gänget" från gamla klassen och fikade och pratade en hel del, eftersom nästan alla är utspridda lite överallt. Kändes kul att få prata ut och även höra hur alla andra har det - lyckad kväll med andra ord! Nu ska jag läsa min bok jag lånade på bibblan häromdan - torka aldrig tårar utan handskar. Kram.
 
I lördags spenderade jag dagen i stan tillsammans med Cornelia. Vi hittade en fruktbar på Ica och köpte massa melon, ananas, kiwi och annat gott som vi tog med till floras kulle där vi satt och myste i solen ett tag innan vi gick runt en sväng i olika affärer. När klockan blev fyra och alla affärer stängde så gick vi runt i ungefär halva stan  (eftersom jag är en liten byfåne och inte riktigt vet vart allt ligger så fick jag en liten guidad tur). Det var mysigt och varmt och somrigt och sedan gick vi hem till Corn och åt tacos tills magen sprack ungefär. Det var en bra lördag.
 
 
Idag bestämde jag och min vän Tove oss för att cykla in till centrum.
Tove var alldeles Englands-cool med massa secondhandfynd och jag var fruktansvärt avis.
Vi köpte mjukglass och ja jag gillar suddiga bilder.
*fota*
Efter att ha sprungit snabbt på stan och besökt gymnasiebyn så cyklade vi hemåt igen.
Bästa graffittin såg vi också.
"krossa patriarkatet"
Paus på storheden för vi hade trötta ben och en värkande rumpa efter väldigt många kilometer.
Vi stötte även på en Johanna som inte ville vara med på bild innan vi rullade den sista biten hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti är en så himla bra månad alltså. Sommaren övergår sakta men säkert till höst, kvällarna blir mörkare och mörkare och det sistnämnda som de flesta undviker att prata om; skolan börjar igen. Nu har jag dessutom jobbat min sista dag på jobbet denna sommar och ni anar inte hur glad jag är för det. Avslutningen vi hade idag var dessutom jättekul och jag måste erkänna att jag kommer sakna våran lilla grupp lite. Nu har jag en veckas sommarlov kvar som jag ska försöka avnjuta till max innan skolan tar start. Ska bli så skönt att komma igång med rutinerna igen. Någon mer än jag som längtar till skolan?
 
Nu är det augusti och officiellt höst, bestämmer jag. Idag har jag inhandlat mig några nya ting så som en plånbok, anteckningsblock samt en höstjacka. Fick dessutom hem mitt efterlängtade skal från idiwa! Älskar det.
 
RSS 2.0